Catch The Net

Catch The Net

Nem is olyan régen találkoztam a srácokkal egy kisebb szakmai marketing rendezvényen. Elsőre furcsálltam, hogy ennyire fiatalok és máris saját céggel vannak jelen a piacon. Nem a fiatalságukkal volt a bajom, hanem azzal, hogy a fiataloknak először illik dolgozni a vén rókák mellett pár évet ahhoz, hogy a szakma minden apró részletét megismerjék. Viszont amit ez után tapasztaltam az egészen megdöbbentő volt.

A legtöbb hazai cég egészen egyszerűen nem tud kiszakadni a megszokott formulák közül és éveken át képesek csak egy-egy működő stratégiát alkalmazni. Ez egyrészt érthető, másrész meg azt eredményezi, hogy soha nem fognak fejlődni. Jönnek-mennek a nemzetközi trendek és aki nem figyel, az lemarad. Ez a fiatalos lendület, amit a srácok képviselnek, olyan dolgokra világítottak rá, ami a vén csatalovakkal lehetetlen lenne. Nem csak marketinget visznek, hanem videóznak, fotóznak, weboldalaznak, seóznak, jól érzik magukat, nevetgélnek és ezek mellett szakmailag sem lehet beléjük kötni. Egyszerűen megfogott, gondoltam megnézem milyenek egy éles szituban.

Gyorsan ki is szervezünk nekik egy kisebb, de annál bajosabb munkát. Kíváncsian vártam, hogy mi lesz az eredménye.

Elsőre nem volt meg az az átütő siker, gondoltam, hogy itt lehet a bökkenő, hogy bár ügyesek, de a nehezebb projektekkel nem igazán bírnak el. Illetve ha el is bírnak vele, akkor sem tudnak átütő sikert aratni.

Érdemes tudni, hogy egy relatív drága és közepes minőségű termékeket forgalmazó cég marketingjéről volt szó, ahol egy nagyon csökönyös vezetői gárda nehezítte a munkát. Bírtam őket, de tényleg minden apróságon képesek voltak heteket kotlani. Maga a kampányban egy új terméket kellett bemutatni. Zárójel bezárva.

Szóval elkezdődött a közös munka, csinálgatták, futottak a hirdetések, jött a szlogen, de semmi extra. Mígnem az egyik reggel jött egy e-mail, benne egy videóval. Nem volt hype körülötte, nem is tudtam, hogy dolgoznak egy ilyenen, szóval tulajdonképpen meglepett.

Ez volt az áttörés. Szellemes, ötletes, nagyon pimasz és elképesztően kreatív videó volt. Bár voltak kétségeim azzal kapcsolatba, hogy egy ilyen videó mennyire tudja kiszolgálni az értékesítést, azonnal csatoltan továbbküldtem a vezetői csapatnak és még a délelőtt folyamán publikáltuk is.

A siker magáért beszélt.

Száz szónak is egy a vége, ma már rendszeresen működünk egyutt és szinte minden projektben van valami szerepük, ha másnem a véleményüket kikérem.

Én csak ajánlani tudom a Catch The Net csapatát.

Catch The Net

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük