Miért fontos, hogy a weboldal készítést szakember végezze el?

Mára eljutottunk oda, hogy szinte bárki percek alatt össze tud dobni magának egy honlapot. A weboldal készítés 2020-ban már nem nagy szám. De jól csinálni különösen nehéz. Pontosan azért, mert rengetegen vannak a piacon, tényleg csak a legjobbak tudnak érvényesülni. De akkor honnan tudja egy vásárló, hogy kitől kap igazán jó minőséget?

Amikor nem foglalkoztam még behatóan honlapkészítéssel volt édesapámnak egy projektje, amire felkért egy olyan ügynökséget, amit az egyik ismerősünk ajánlott. Se árajánlatot nem kértünk, nem néztünk referenciákat, egyszerűen csak megbíztuk őket egy 30 perces ostoba beszélgetés után. Az eredmény magáért beszélt. Egy összecsapott weboldal, tanácsok nélkül, se design, se semmi. És itt egy olyan vállalkozásról beszéltünk, amit valaki ajánlott, nem a neten találtuk random. Akkor ezek után honnan lehet tudni, hogy valóban minőséget kapsz a pénzedért?

A legkorrektebb válasz az, hogy mindennek utánanézel, tudsz mindenről és a szaki csak időt spórol neked. Azt hiszem, hogy ez az, amit a legtöbb ember szeretne elkerülni. Ha már kifizet 300-400.000 ft-ot weboldal készítés munkáért, akkor elvárja, hogy ne neki keljen agyalnia. Viszont ez csak az esetek nagyon kis részében valósul meg. Ezért a legfontosabb, hogy kommunikáljatok. 

Először próbáld meg rábírni őket egy személyes találkozóra. Ez nagyon meghatározó lépés. Ha itt jól mennek a dolgok, akkor valószínű, hogy a továbbiakban sem lesz túl sok probléma. Persze azért ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne valaki szélhámos, ez azt jeleni, hogy a weboldal készítés első lépése kecsegtető.

A második lépés az, hogy ellenőrzöd. Van-e mögötte működő cég, vannak-e referenciák, a referenciák milyenek stb. Ebből is rengeteg minden ki tud derülni. Pláne az, hogy milyen minőségben dolgoznak.

Ha ezeken a teszteken is átmegy, megkezdődhet a weboldal készítés folyamata. Itt érdemes napról napra ellenőrizni, hogy hol is tart a folyamat, de itt már elég valószínű, hogy a szerződésen múlik, hogy mikorra és mennyiért lesz kész az új weboldalad.

Ha igazán jó weboldal készítésre vágysz, és szeretnéd, hogy tényleg jól teljesítsen, akkor nem választhatsz mást, csak a Catch The Net-et!

weboldal készítés
Weboldal készítés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük